Buitenlust 2.0

Omdat R&TC Buitenlust zich als vereniging ook wil ontwikkelen om interessant te blijven voor haar bestaande renners, sponsoren en vrijwilligers, maar ook aantrekkelijk te zijn voor nieuwe leden, sponsoren en vrijwilligers is er een nieuwe visie en beleid opgesteld onder de naam “Buitenlust 2.0”.

Visie & beleid
R&TC Buitenlust wil de komende 4 jaar weer uitgroeien tot een volwaardige wielervereniging met naast jeugd ook nieuwelingen, junioren, beloften en amateur/elite renners.

Daarnaast zijn er nog 4 speerpunten die in de komende jaren extra aandacht krijgen.

Dameswielrennen
Het dameswielrennen zit in ons DNA. Wij hebben zowel op de weg als in het veld vele internationale en landelijke vrouwelijke toppers voortgebracht. Het doel is om de beste opleiding en de beste dames in onze ploeg te hebben

Cyclocross
Ook het veldrijden zit in ons DNA. Keer op keer komen er Nederlands kampioenen uit onze opleiding voort en staan we met grote groepen crossers aan de start. Met ons complex, de jeugdtrainers en Ferdi van Katwijk en Henk Mertens hebben we alles in huis om dé vereniging te zijn waar je moet zijn als je een crosser bent of wilt worden.

Breedtesport
Ons streven is om een zo breed mogelijk scala aan wielersporten aan te bieden. Sinds een jaar bieden wij ook mountainbiken aan. MTB is een laagdrempelige wielersport die ook nog eens goed is voor de techniek. De verwachting is dat MTB de komende jaren booming wordt en ons veel nieuwe leden op gaat leveren. Sinds kort hebben we ook de eerste stapjes gezet op het gebied van aangepast wielrennen.

Maatschappelijke betrokkenheid
Als vereniging vinden we het belangrijk dat kinderen gaan sporten en zien we de wielersport  als een leuke manier om dat te doen. Ook is het belangrijk om kinderen fietsvaardig te maken waardoor zij zich veilig kunnen bewegen door het steeds drukker wordende verkeer.

Buitenlust 2.0 – ALV