Historie: Twan Brusselman

Twan Brusselman

Na als klein jongetje verschillende sporten beoefend te hebben, bracht mijn opa mij op het idee te gaan wielrennen. Zo kwam het dat ik op 7-jarige leeftijd samen met mijn broer ging wielrennen bij RTC Buitenlust. Vanaf categorie 1 ben ik zowel op de weg als in het veld actief geweest. Tijdens de jeugd heb ik verschillende hoogtepunten gehad. In het veldrijden ben ik eenmaal Nederlands Kampioen geweest en verschillende keren tweede en derde. Op de weg waren de mooiste momenten het winnen van alle truien en het eindklassement van de Internationale Jeugdtour Assen. Ook is het winnen van een wedstrijd uit de Internationale Kids-tour Berlin op de Kurfüstendamm een mooie herinnering.

Na de jeugd ben ik als nieuweling overgestapt naar de Jonge Renner. In het veld kwam ik uit voor Knoops cyclocrossteam. Daar behaalde ik onder andere een derde plek op het Nederlands Kampioenschap veldrijden en andere ereplaatsen. Als junior maakte ik de overstap naar de vereniging Willibrord wil Vooruit. Tijdens mijn junioren periode kende ik mooie en minder mooie momenten. Mooie herinneringen zijn mijn deelname aan het WK veldrijden en de internationale meerdaagses die ik heb mogen rijden. Tegelijkertijd eindigde mijn deelname aan het wereldkampioenschap in een grote teleurstelling, aangezien ik daar 4 keer lek reed. Ook was het breken van mijn pols in de Rothaus Regio-tour een tegenslag. Met gemengde gevoelens kijk ik terug naar het Nederlands Kampioenschap wegwielrennen bij de junioren. Daar eindigde ik net naast het podium op een 4e plek.

Mijn eerste jaar bij de beloften vond ik onderdak bij Rucanor Line Cyclingteam. Tijdens mijn eerste jaar heb ik veel bij deze ploeg geleerd. Het jaar daarop maakte ik de overstap naar team TROI, het nationale selectieteam van de KNWU. Hierbij behaalde ik onder andere een 13e plek in het algemeen klassement in de Nations Cup in Canada. Rond het Nederlands Kampioenschap in 2013 kwam ik in contact met Cyclingteam Jo Piels, waarna ik het besluit heb genomen om bij hen een contract te tekenen. Afgelopen jaar heb ik een super jaar beleeft met Cycling Team Jo Piels. We hebben als team goed gepresteerd maar ik zelf heb ook een goed seizoen afgewerkt. Een van de mooiste momenten waren de overwinningen in de Kersen Ronde in Mierlo en het eindklassement van de Beloftecompetitie.

(bron: www.twanbrusselman.com)