historie: Linette Linders

Linette Linders
Linette Linders

Ik ben bij Buitenlust gaan fietsen in het zomerseizoen 2011. Toen was ik 9 jaar.  Ik had al 1 1/5 jaar fietservaring op wielerfiets en mountainbike. Mijn voornaamste sport is triathlon. Daar ben ik in 2009 mee begonnen. Triathlon bestaat uit zwemmen, fietsen (wielerfiets + mountainbike) en lopen. Daarom train ik in het zomerseizoen op de wielerfiets en in het winterseizoen op de mountainbike.
In het afgelopen winterseizoen heb ik in Limburg de Mulleners cup mee gefietst. Dit mag je op een cyclocrossfiets en een mountainbike. Hier ben ik bij de jeugd 1, 2e geworden in het algemeen klassement. In het afgelopen zomerseizoen heb ik met het landelijk jeugd MTB meegedaan. Daar ben ik 18e in het algemeen klassement geëindigd en als 7e meisje. Ook heb ik meegedaan met het NK jeugd MTB en ben daar 22e in het algemeen klassement en 8e meisje geëindigd.
Dit winterseizoen ga ik mee doen met de Limburgcross (voorheen Mullenerscup). Dit jaar start ik bij de jeugd 2.
Bij triathlon heb ik nu het voordeel dat ik veel beter fiets en daar steeds meer tijd mee kan winnen. Ik word dit jaar daar 2e bij de dames 10 van Zuid Nederland.
Ik heb veel geleerd en leer nog heel veel bij Buitenlust. Ik ga met plezier hier trainen.