TT – Ven Zelderheidetocht

Naam tocht:

Ven Zelderheidetocht

Afstand Totaal:

122 km

Afstand tot rust:

72,5 km

Korte Omschrijving tocht:

De Ven Zelderheidetocht is heel lang niet gereden. In 2021 is deze tocht voor het eerst weer op GPS gezet en opgenomen in het programma voor het wegseizoen van dat jaar. Het is een tocht die relatief lang is (122 km) waarbij het stuk voor de rust maar liefst 72,5 km lang is.

We vetrekken, zoals altijd, weer van de wielerbaan in de richting van Bakel. Via Milheeze rijden we aan de rand van natuurgebied Stippelberg naar Vredepeel. Van hieraf rijden we via Westerbeek langs Oploo naar Sambeek en dan naar Boxmeer. We vervolgen onze weg dan via Beugen en Oeffelt naar Gennip, inmiddels zijn we de Maas ook overgestoken. We rijden vervolgens naar Duitsland waar we bij Natuurgebied Reichswald de Duitse grens passeren. We rijden dan dwars door dit natuurgebied weer terug naar Nederland. Via het dorpje Ven-Zelderheide, waar deze tocht naar genoemd is, rijden we naar Ottersum, waar we de pauze hebben; er zit dan maar liefst 72,5 km op.

Na de rust rijden we vanuit Ottersum weer terug naar Gennip waar we nu de Maas in tegengestelde richting oversteken. Na Oeffelt komen we voorlopig niet meer door een plaats totdat we in Wanroij aankomen. Langs recreatieplas De Bergen rijden we naar Landhorst waarna we boven Elsendorp doorrijden langs Gemert en De Mortel weer terugkomen in Helmond.

GPX

Ven Zelderheidetocht

 

Rustplaatsen (bovenste is standaard)

Naam

Adres

Telefoonnummer

Openingstijden

Café ‘t Ottertjes

Sint Janstraat 1, 6595 AA Ottersum

0485 324 430

 

???